sportfogadás profiktól

Sportfogadás bakik, amiktől érdemes távol maradni

Sportfogadás bakik, amiktől érdemes távol maradni

Szórakoztató és izgalmas elfoglaltság, ami akár közösségi programmá is kinőheti magát. A sportfogadás töretlen népszerűségnek örvend a műfaj kedvelőinek körében, ám fontos tudni, hogy számos bakit elkövethetsz, aminek a következménye a folyamatosan ürülő bankszámla. Tarts velünk, és tudd meg, hogy milyen hibákat érdemes elkerülni annak érdekében, hogy a játékélmény megmaradjon, és az időnkénti veszteség se okozzon anyagi csődöt.

Kizárólag a véletlenre bízod

Szerencsejátékról van szó, de valahogy mégis több a dolog ennél. Sok fogadó elköveti azt a hibát, hogy nem néz utána kellően a választott játéknak, nem ismeri a sportágat, a játékosokat, és tulajdonképpen csak a véletlenre bízva tölti ki a szelvényeket. Ennyiből a lottózás is hozhat ennyi esélyt a pénznyereményre. Érdemes a fogadás előtt racionális tényezőket fókuszba helyezni, elkerülve ezzel az eleve veszteséges pozíciót.

Csak az érzelmeidre hallgatsz

Emberek vagyunk, és mint ilyenek, hajlamosak vagyunk az érzelmeinkre hallgatni. Ami azonban a szerelemben bejön, az a sportfogadás világában korántsem biztos. A szimpátia egy-egy csapat iránt arra ösztönözhet, hogy győzelmében is bízz annyira, hogy pénzt teszel rá. A gyakorlatban azonban bebizonyosodik, hogy a sérülések, a korábbi veszteségek jelentette érzelmi sokk, vagy az időjárási körülmények úgy befolyásolják a kimenetelt, amire csak az érzelmeidnél fogva nem fogsz tudni előre felkészülni.

Sportfogadás korlátok nélkül?

Ha a játékban benne van a veszteség kockázata, akkor bizony a dolog mindenképpen tudatos pénzügyi döntések meghozatalát teszi szükségessé. A következetlenség szintén nem a legjobb megoldás. Mindenkinek van egy megbízható stratégiája, ami a hozzá tartozó pénzügyi tervezéssel megőrzi a játékélményt, az izgalmat, de mégsem kell attól tartani, hogy komoly veszteségek jelentkeznének. A stratégiát mindig az eredmények hosszú távon való értékelése alapján kell górcső alá venni.

Valószínűségek és odd-sok

A sportfogadás során kiemelt figyelmet érdemelnek a beállított odds-ok és a velük együtt járó valószínűségek. Érdemes tehát eldönteni, hogy mekkora nyereményt céloznál meg, mennyire mennél biztosra, és főként ismered-e megfelelően a választott sportágat. A valószínűséggel történő számításnál a véletlen erejéről sem szabad elfeledkezni, hiszen okoztak már meglepetést olyan csapatok és játékosok, akikről soha nem gondoltuk volna.

Írta: Kiss Anita