Real Madrid - Manchester City beharangozó

Real Madrid – Manchester City beharangozó

Real Madrid – Manchester City beharangozó

05.09. 21:00 Bajnokok Ligája – elődöntő

Sokak szerint az idei Bajnokok Ligája kiírás döntője következik, aminek az első felvonását Spanyolországban, Madridban rendezik. 
Véleményem szerint is így van ez, a két olasz csapatot nem érzem annyira ütőképesnek, hogy az itteni továbbjutót megtudja állítani. 
De vajon itt mire számíthatunk? 

  • Egymás elleni mérleg (elmúlt 11 év)
  • Hiányzók
  • Statisztikai adatok
  • Formák
  • Összegzés
  • EGYMÁS ELLENI MÉRLEG (elmúlt 11 év)

Kísértetiesen hasonló helyzet az idei összecsapás a tavalyihoz, ott is az elődöntőben feszült egymásnak a két csapat, ahol összesen a két mérkőzést együttvéve 11(!) gól született. Ez meccsenként ~5,5 lőtt gól átlagot jelent, ami egészen pazar! Jelen helyzetben pedig a felhozatal mindössze annyiban változott, hogy a Manchester Citynek lett egy Erling Haalandja, ami valljuk be, tovább növeli a gólgyártás esélyeit. A két csapat egyébként az elmúlt 11 évben a BL és az NBK küzdelmeiben csapott össze, 4 Real Madrid sikerrel, 2 döntetlennel és 4 Manchester City győzelemmel megfűszerezve azt!
Tökéletesen kiegyenlített mérleggel tehát.

  • HIÁNYZÓK

Real Madrid: Eder Militao (legjobb védő – 29/5) – eltiltás és Ferland Mendy (szélső védő – 15/0) – sérülés
Manchester City: Aké (védő – 25/1) – sérülés

Nagyon fontos hiányzó a támadó szekcióban egyáltalán nincs, azonban így is a Real Madrid „szenvedheti” meg ezt jobban, révén, hogy Eder Militao kipontozta mára magát. Bár pótlása még így is erősnek mondható, a minőségük nem üti meg a brazil hátvéd szintjét, ez szinte biztosan kijelenthető.
Militao nélkül nem sokszor volt a Real Madrid, hiszen ő az egyik alappillére Carlo Anchellotti mesternek. Viszont, volt rá alkalom, úgyhogy vegyük sorba.

Eder Militao nélküli Real Madrid:

– 45 perc a Villareal ellen –> 1 kapott gól
– 0 perc az Al Hilal ellen –> 3 kapott gól
– 0 perc az Al Ahly ellen –> 1 kapott gól
– 0 perc a Mallorca ellen –> 1 kapott gól
– 35 perc a Valencia ellen –> 0 kapott gól
– 4 perc a Girona ellen –> 1 kapott gól

Az alábbi statisztikai adatból tehát jól látszik, hogy elég akár 45 perc is ahhoz, hogy gólt kapjon a Madrid Militao nélkül is, ami Erling Haalandéknak most jól jöhet!

  • STATISZTIKAI ADATOK

A Real Madrid búcsút mondott a bajnokságnak, cserébe bezsebelték a kupát és a BL-ben elődöntőzhetnek. Benzema közben nem vállal két meccset egy héten, és Modric is hasonló koncepciót mutathat majd. Az elmúlt 4 mérkőzésen 9(!) gólt kapott a „Királyi Gárda”, és ezek a védelmi hibák végzetesek lehetnek azzal a Manchester Cityvel szemben, akik eddig a világ legerősebb bajnokságában, a Premier Leagueben 89(!) gólt szereztek már!

Manchester City (Premier League) – meccsenkénti ~2,62 lőtt gól átlag
Real Madrid (LaLiga) – meccsenkénti ~2,1 lőtt gól átlag

Egyik csapat sem éri el a kapott gólátlagnál a meccsenkénti 1 gólt, de nagyon-nagyon közel áll ehhez mindkét együttes, ami két bajnokesélyestől és még sorolhatnám egy kicsit a gyenge pontjaikra hívja fel a figyelmet!

  • FORMÁK

Kérdés nincs itt, a Manchester City van a jobb formában a két gárda közül. Sőt, az angolok tudhatják maguknak a leghosszabb veretlenségi sorozatot is idén.

Manchester City: utolsó vereség – február 5.-e (Tottenham: 1-0)
Real Madrid: utolsó vereség – május 2.-a (Real Sociedad: 2-0)

A manchesteri csapat 18(!) mérkőzés óta nem talált legyőzőre, pedig olyan csapatok is megfordultak ellenük, mint a Bayern München, az Arsenal, a Liverpool, vagy az RB Leipzig.
A madridi csapat 18 mérkőzés alatt 5(!) alkalommal bukott.

  • ÖSSZEGZÉS

Mindent összevetve, a Manchester Citynek áll a zászló, ám a Real Madridot ismerve, ezt nem lehet biztosan kijelenteni mérkőzés előtt!
Igazi BL-specialista a Királyi együttes, ennek az elmúlt években hangot is adtak, és idén is okoztak már a vártnál jóval egyszerűbb és komolyabb sikereket.
A Guardiola gépezet általában itt és a döntőben pukkad ki, viszont Haaland miatt az egyetlen hiányzó lego-darabot tudták pótolni.
Kíváncsian várom az összecsapást.

Real Madrid győzelem – 3,35
Döntetlen – 3,65
Manchester City győzelem – 2,20

(foto: besoccer.com)